Wie bereik je met adverteren in het FD?

Adverteren in de krant is, anders dan sommigen denken, populairder dan ooit. Dit komt omdat de meeste kranten, met het FD voorop, tegenwoordig ook zeer sterke online spelers zijn. Hierdoor betekent adverteren Financieel Dagblad reclame die zowel offline als online een kapitaalkrachtige doelgroep bereikt.

Het Financieel Dagblad

Het Financieel Dagblad spreek zelf liever van volgers dan van kranten lezers. Dit omdat de meeste volgers de krant volgen om zijn interessante artikelen en haar events. Het FD is feitelijk veel meer dan een nieuwskrant maar een platform en in zekere zin een influencer.

Daarom neemt het Financieel Dagblad een onderscheidende rol aan, namelijk dat je het FD niet moet lezen maar juist moet volgen en hierdoor uiteindelijk zelf ook een leider kunt worden.

Financieel dagblad doelgroep

Het zal je niet verbazen dat de grootste doelgroep van het Financieel Dagblad tot de hoogste welstandsklasse behoort die je als adverteerder kunt bereiken. Deze ondernemers en managers die het blad volgen hebben een bovengemiddeld salaris of inkomen, en daarom maakt het adverteren in het FD zinvol voor vele merken in het hogere segment.

Adverteren FD tarieven

De tarieven voor het adverteren in het FD hangen af van het type advertentie en de grootte ervan. Zo zijn de kosten adverteren FD voor het plaatsen van een 1/8 pagina nog behoorlijk voordelig: een 1/8 pagina kan al vanaf €3.000 ex BTW. Net zoals bij alle media zijn tarieven onderhevig aan de periode en beschikbaarheid, daarom is het raadzaam een actuele offerte op te vragen voor een accuraat FD tarief.

Waarom adverteren in het FD?

Het FD wordt door de meeste mediabureaus als de meest selectieve krant in B2B van alle landelijke dagbladen gezien. Daarom zijn veel advertenties in het Financieele Dagblad ook op de zakelijke doelgroep gericht. Deze FD doelgroep zeer koopkrachtig is, en daarom voeren luxe en lifestyle merken de boventoon in het Financieel Dagblad advertentie kolom.